REKLAMA

Śledz po cygańsku

Jako pyszny dodatek do pieczywa rano do śniadania lub kolacji

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g śledzia matiasów Dodano do
  • 4 ogórki konserwowe Dodano do
  • 1 duży czerwona cebula Dodano do
  • 3 łyżeczki ostrej musztardy sarepskiej Dodano do
  • 120 g ketchup łagodnego Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • szczypta ostrej papryki Dodano do
  • szczypta pieprzu Dodano do
  • mała łyżeczka posiekanej natki pietruszki Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Śledzia moczymy w wodzie około 3 godziny , dość często wymieniając wodę . ( według naszego gustu ) . Po wymoczeniu śledzia ocieramy delikatnie ręcznikiem papierowy i kroimy w paseczki około 1.5 cm szerokości . Cebule , ogórek kroimy w kostkę .

2. Krok

Wszystko przekładamy do jednej miski dodajemy przyprawy oraz ketchup , musztardę , olej . Wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku .

3. Krok

Gotowego śledzia posypujemy natka pietruszki i wkładamy do lodówki na kilka godzin , aby się przegryzł .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy