REKLAMA
Sernik z jagodami

Sernik z jagodami

Sernik z sosem jagodowym i ciasteczkową podstawą.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

KOSZ

  • 100 g Ciasteczka Dodano do
  • 45 g masło Dodano do

KREM DO TWARZY

  • 250 g Delikatny twaróg Dodano do
  • 200 g kwaśna śmietana Dodano do
  • 5 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
  • 1 łyżka stołowa mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do

CZARNICA COULIS

  • 200 g jeżyny Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Skrobia Dodano do
  • 1 łyżeczka Malinowy budyń Dodano do
  • 3 łyżka stołowa cukier Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

CIASTO: Ciasto równomiernie wciśnięte do natłuszczonej formy i pieczone przy 140°C / 10 min. Masło może wyciekać z formy podczas pieczenia, więc trzeba to jakoś podłożyć. Możemy przygotować krem ​​z serka.

2. Krok

KREM Z NARZĘDZI: Wszystko razem mieszamy. Gotowy krem wylewamy na upieczony biszkopt i pieczemy ponownie. 140°C/60 min.

3. Krok

Po upieczeniu zostawiamy ciasto jeszcze przez godzinę w wyłączonym, zamkniętym piekarniku, a następnie pozostawiamy je do ostygnięcia przy lekko otwartym piekarniku.

4. Krok

CZARNY COULIS: Owoce z cukrem gotujemy. Zagęszczamy rozpuszczonym skrobią i budyniem. Mieszamy do zgęstnienia. Zdejmujemy z ognia, miksujemy na gładko, przecedzamy przez sito i gotujemy jeszcze chwilę. Lekko schłodzoną warstwę wlewamy na ciasto i wkładamy do lodówki. Najlepiej na noc.

Sernik z jagodami - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy