REKLAMA

Sernik na kakaowym spodzie

Smakołyk, który zna prawie każdy

REKLAMA

Składniki

porcje
30

Ciasto

  • 400 g mąka samozbrylająca Dodano do
  • 1 kawałek palmarin Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 12 pakiet proszek do pieczenia Dodano do
  • 1 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 2 kawałek żółtko Dodano do

Nadzienie

  • 750 g twaróg drobny Dodano do
  • 150 g cukier puder Dodano do
  • 1 kawałek cukier waniliowy Dodano do
  • 12 łyżka stołowa skrobia ziemniaczana Dodano do
  • 3 kawałek żółtko Dodano do
  • 5 kawałek białka jaj Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Z wszystkich składników zagniatamy ciasto, które dzielimy na 2 równe części i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę.

2. Krok

Dobrze wymieszaj składniki na nadzienie serowe (oprócz białek). Ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wmieszaj w masę serową.

3. Krok

Przygotowujemy większą tłustą i obsypaną blachę. Jedną połowę ciasta zetrzyjmy na grubym tarce równomiernie na całej blasze. Nakładamy nadzienie twarogowe i powtarzamy z drugą połową ciasta. Pieczemy w temperaturze 190 C przez około 30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy