REKLAMA
Źródło: Canva
Sałatka z tuńczykiem i awokado
Szukasz lekkiego posiłku na lunch albo zdrowego obiadu? Przygotuj tą sałatkę.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- odsączona
- 2 dojrzałe awokado
- 1⁄2 cebuli
- 1⁄2 Papryki
- pół puszki kukurydzy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wymieszaj tuńczyka, pokrojone awokado, kukurydzę, cebulę, paprykę i pietruszkę.
2. Krok
W osobnej misce wymieszaj dressing: oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz, następnie polej dressingiem sałatkę i wymieszaj.