REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/7FDIifW9K7RQH2hp1X2X/e60508b99c2b5f6bd97dff271ecf29.jpeg)
Sałatka z melona i ogórka
Doskonała sałatka na lato z kilku składników
REKLAMA
Składniki
porcje
3
# Narzędzia ## funkcje przestrzeń nazw funkcje { // Zapisz przetłumaczony tekst typ zapisz_tłumaczenie = (_: { tekst: string, }) => dowolny; } // przestrzeń nazw funkcje
- 1 Mała sałatka ogórka lub 1 2 duże
- 1⁄2 Mini arbuz
- 1 łyżka stołowa Posiekana świeża mięta
- Ser bałkański
- świeża mięta do ozdoby
Dresink
- 1 łyżka stołowa woda
- 1 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 łyżka stołowa sok z limonki
- 1 łyżka stołowa Miód
- szczypta soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Chłodzony melon kroimy na większe kawałki i usuwamy pestki. Ogórek, najlepiej również schłodzony, kroimy na mniejsze kawałki i oba składniki wkładamy do miski.
2. Krok
Dokładnie wymieszaj składniki na sos i dodaj je wraz z posiekaną miętą do pokrojonej warzywa
3. Krok
Wszystko mieszamy i podajemy z serem pokrojonym w kostki, ewentualnie dekorujemy świeżą miętą. Smacznego