REKLAMA
Źródło: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Rolada z kurczaka ze szpinakiem
Rolada z kurczaka ze szpinakiem to doskonałe danie główne, które zadowoli każdego gościa.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Roulada
- 4 szt filet z kurczaka
- 2 szt oliwa z oliwek
- 1 szt Ząbek czosnku
- 1 szt The Onion
- 1 łyżka sól morska
- 1 łyżka Czarny pieprz
Farsz
- 200 g Mrożony szpinak
- 100 g tarty ser
- 2 szt jajko
- 1 łyżka sól morska
- 1 łyżka Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Podgrzej piekarnik do 200°C. Pokrojone piersi kurczaka na cienkie plastry, posól i popieprz.
2. Krok
Na patelni na oliwie z oliwek smaż drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż staną się miękkie i złotobrązowe.
3. Krok
Dodaj zamrożony szpinak i gotuj, aż woda odparuje. Zdejmij patelnię z ognia i dodaj starty ser i jajka. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem.
4. Krok
Rozłóż równomiernie miks ze szpinaku na piersiach z kurczaka, zawiń w roladę i zabezpiecz szpatułką lub nitką kuchenną.
5. Krok
Przenieś roladki z kurczaka do natłuszczonej brytfanny i piecz w nagrzanym piekarniku przez 30-35 minut, aż staną się złotobrązowe i soczyste.