REKLAMA

Rabarbarowo- truskawkowe ciasto SCD w kubku

Smaczne ciasto SCD. 1 kubek = 250 ml

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 6 jajko Dodano do
  • 1 kubek orzechy mielone Dodano do
  • 1 kubek Tarty kokos Dodano do
  • 1 kubek Mleko kokosowe Dodano do
  • 12 kubek Miód Dodano do
  • 12 kubek Masło kokosowe Dodano do
  • 1 kubek Drobno posiekana rabarbara Dodano do
  • 1 kubek Pokrojone truskawki Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Kokosowej mąki do obłowienia owoców Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda do kąpieli w kształcie herbaty Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyszczamy łodygi rabarbaru za pomocą skrobaczki, kroimy na małe kawałki, delikatnie solimy i pozostawiamy na sicie, aby odciekła nadmiar wody.

2. Krok

Oddzielamy jajka i ubijamy białka na sztywną pianę. Ubite żółtko, dodajemy mleko kokosowe i stopniowo miód, rozpuszczony olej kokosowy (masło), orzechy, kokos, cynamon, sodę oczyszczoną, pianę z białek i wlewamy na natłuszczoną i obtoczoną mąką kokosową blachę (rozmiar 30×42 cm). Pokrojoną rabarbar i truskawki dodajemy do miski, posypujemy mąką kokosową i równomiernie rozkładamy na cieście. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 35 min. przy 170 st.

3. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia, dopiero potem kroimy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

344 przepisy

Łosoś

62 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Bez pieczenia

162 przepisy

Słowacki

106 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Obiad

2064 przepisy

Deser

1454 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy