REKLAMA

Rabarbarowo- truskawkowe ciasto SCD w kubku

Smaczne ciasto SCD. 1 kubek = 250 ml

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 6 jajko Dodano do
  • 1 kubek orzechy mielone Dodano do
  • 1 kubek Tarty kokos Dodano do
  • 1 kubek Mleko kokosowe Dodano do
  • 12 kubek Miód Dodano do
  • 12 kubek Masło kokosowe Dodano do
  • 1 kubek Drobno posiekana rabarbara Dodano do
  • 1 kubek Pokrojone truskawki Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Kokosowej mąki do obłowienia owoców Dodano do
  • 1 łyżeczka Cynamon Dodano do
  • 1 łyżeczka Soda do kąpieli w kształcie herbaty Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Oczyszczamy łodygi rabarbaru za pomocą skrobaczki, kroimy na małe kawałki, delikatnie solimy i pozostawiamy na sicie, aby odciekła nadmiar wody.

2. Krok

Oddzielamy jajka i ubijamy białka na sztywną pianę. Ubite żółtko, dodajemy mleko kokosowe i stopniowo miód, rozpuszczony olej kokosowy (masło), orzechy, kokos, cynamon, sodę oczyszczoną, pianę z białek i wlewamy na natłuszczoną i obtoczoną mąką kokosową blachę (rozmiar 30×42 cm). Pokrojoną rabarbar i truskawki dodajemy do miski, posypujemy mąką kokosową i równomiernie rozkładamy na cieście. Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 35 min. przy 170 st.

3. Krok

Po upieczeniu pozostawiamy do ostygnięcia, dopiero potem kroimy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy