REKLAMA
Źródło: neirfy from Canva
Puszysty Sernik z Wiaderka
Jest to przepis na klasyczny, wyjątkowo mięsisty i puszysty sernik. Sernik z wiaderka jest prosty do wykonania, a efekt końcowy na pewno zachwyci zarówno Ciebie jak i twoich gości.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Spód
- 200 g herbatników
- 100 g masla
Nadzienie
- 1 kg sera z wiaderka
- 1 szkło cukru
- 1 szkło śmietany 18%
- 5 ks jajek
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Przygotuj formę do pieczenia, wyłóż papierem do pieczenia.
2. Krok
Zmiel herbatniki, połącz z roztopionym masłem i wyłóż masę na spód formy, dociśnij.
3. Krok
W dużej misce zmiksuj ser z cukrem, aż do uzyskania jednolitej masy.
4. Krok
Dodaj po jednym jajku, cały czas miksując.
5. Krok
Dodaj śmietanę oraz ekstrakt z wanilii.
6. Krok
Wylej masę serową na przygotowany spód.
7. Krok
Piecz sernik w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1,5 godziny.
8. Krok
Ostudź sernik w uchylonym piekarniku, następnie włoż do lodówki na minimum 4 godziny.
9. Krok
Podawaj schłodzony.