REKLAMA

Źródło: neirfy from Canva

Puszysty Sernik z Wiaderka

Jest to przepis na klasyczny, wyjątkowo mięsisty i puszysty sernik. Sernik z wiaderka jest prosty do wykonania, a efekt końcowy na pewno zachwyci zarówno Ciebie jak i twoich gości.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Spód

  • 200 g herbatników Dodano do
  • 100 g masla Dodano do

Nadzienie

  • 1 kg sera z wiaderka Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 szkło śmietany 18% Dodano do
  • 5 ks jajek Dodano do
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Przygotuj formę do pieczenia, wyłóż papierem do pieczenia.

2. Krok

Zmiel herbatniki, połącz z roztopionym masłem i wyłóż masę na spód formy, dociśnij.

3. Krok

W dużej misce zmiksuj ser z cukrem, aż do uzyskania jednolitej masy.

4. Krok

Dodaj po jednym jajku, cały czas miksując.

5. Krok

Dodaj śmietanę oraz ekstrakt z wanilii.

6. Krok

Wylej masę serową na przygotowany spód.

7. Krok

Piecz sernik w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez około 1,5 godziny.

8. Krok

Ostudź sernik w uchylonym piekarniku, następnie włoż do lodówki na minimum 4 godziny.

9. Krok

Podawaj schłodzony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy