REKLAMA
Puszysta śmietanka serowa
Śmietanka serowa to prosty dodatek, który nada wyjątkową nutę naszym potrawom. Możemy go użyć jako dodatek do kanapek, sałatek, czy potraw pieczonych. Ten przepis pozwoli nam przygotować około 400 gram produktu, który możemy przechowywać w lodówce przez 3-4 dni.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g serka kremowego
- 200 ml śmietanki kremówki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Serek kremowy wkładamy do miski.
2. Krok
Powoli dodajemy śmietankę, cały czas mieszając, aby połączyć składniki.
3. Krok
Doprawiamy solą i pieprzem, mieszając aż do uzyskania jednolitej masy.
4. Krok
Przygotowaną śmietankę serową wkładamy do słoika lub innego naczynia i przechowujemy w lodówce.