REKLAMA

Przepis na pankejki

Czy jest coś lepszego na start dnia niż pachnące, typowo amerykańskie pankejki? Raczej nie. Są wyjątkowo proste do przygotowania, a na ich widok twarz każdego domownika z pewnością rozjaśni się uśmiechem. Nic tylko przygotować na śniadanie!

REKLAMA

Składniki

porcje
15
  • 2 łyżeczki cukru Dodano do
  • 2 jaja Dodano do
  • niepełna szklanka maślanki lub jogurtu naturalnego Dodano do
  • 50 g masla Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • dodatki do smaku: syrop klonowy, owoce miód nutella itp. Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Jaja ubijamy na puszystą masę razem z cukrem.

2. Krok

Masło roztapiamy i połączmy z mąką, maślanką, mlekiem, solą i proszkiem do pieczenia.

3. Krok

Ubielone jaja dodajemy do pozostałych składników i dokładnie mieszamy, aby masa była gładka.

4. Krok

Na rozgrzanej patelni, na małym ogniu, smażymy po około 2-3 minuty z każdej strony (aż będą złote).

5. Krok

Gotowe pankajki podajemy z dowolnymi dodatkami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy