REKLAMA

Źródło: Canva

Przepis na gofry

Gofry to chrupiące z wierzchu i miękkie w środku ciastka, najczęściej podawane na słodko z bitą śmietaną, owocami czy lodami. To idealny pomysł na sobotnie śniadanie!

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g mąki pszennej Dodano do
  • 50 g cukru Dodano do
  • 1 Łyżka miodu Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • 3 jajka Dodano do
  • 300 ml mléka Dodano do
  • 100 g masla Dodano do
  • olej do smarowania gofrownicy Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przesiej mąkę do miski, dodaj cukier, sól i proszek do pieczenia, wymieszaj.

2. Krok

W innej misce umieść jajka, mleko i miód. Ubij mikserem na jednolitą masę.

3. Krok

Połącz mokre i suche składniki, mieszaj do uzyskania gładkiego ciasta.

4. Krok

Rozpuść masło i dodaj do masy, wymieszaj.

5. Krok

Rozgrzej gofrownicę i smaruj olejem przed każdym pieczeniem.

6. Krok

Piecz gofry do uzyskania złotego koloru.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy