REKLAMA
Praclíkovo-Nutellové kulki
Połączenie słodkiego i słonego
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 120 g Słone krążki
- 150 g Nutella
- 1 łyżka stołowa masło
- 2 łyżka stołowa Cukier puder lub do smaku
- 200 g Mleczna czekolada do polewania
- para Krople oleju
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Rozkruszamy prażynki w siekaczu. Jeśli nie masz prażynków, możesz użyć paluszków lub czegoś innego.
2. Krok
Dodajemy rozpuszczone masło, cukier puder i nutellę, a następnie wszystko dobrze mieszamy.
3. Krok
Formujemy kulki rękami i kładziemy je na tacy, którą wkładamy do lodówki na 30 minut. Na zimne czekolada szybciej tężeje.
4. Krok
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy kilka kropli oleju, aby błyszczała.
5. Krok
Każdą kulkę polewamy czekoladą i pozostawiamy nieco dłużej w chłodzie, aby zastygła.