REKLAMA

Źródło: FB: Pancia Piena

Polpette di Spinaci

Smaczne i zdrowe przystawki, idealne dla tych, którzy lubią eksperymentować w kuchni. Polpette ze szpinaku są łatwe do przygotowania i mogą być podawane na ciepło lub na zimno.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g świeży szpinak Dodano do
  • 1 kubek Starty chleb Dodano do
  • 2 jednostka jaja Dodano do
  • 100 g tarty ser Dodano do
  • 2 łyżki oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 jednostka Wyprzedaż Dodano do
  • 1 jednostka Pepe Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Podgrzej olej na patelni i dodaj szpinak. Gotuj, dopóki nie zwiędnie. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.

2. Krok

W miseczce wymieszaj szpinak, jajka, ser, tartą bułkę, sól i pieprz.

3. Krok

Uformuj kuleczki z ciasta i ułoż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Piecz w piekarniku w 200 stopniach przez 20-25 minut, aż kotlety będą złote.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy