REKLAMA

Źródło: Sonda Stefan's Images from Canva

Polewa czekoladowo-kakaowa

Najlepszy kakaowy lukier czekoladowy. Jest cudownie wszechstronny - idealnie nadaje się do ciast bundt, bułek lub babeczek.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g Kasza manna cukier Dodano do
  • 50 g Kakao Dodano do
  • 125 ml wody Dodano do
  • 125 g Masło Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

W rondelku wymieszaj cukier i kakao, dokładnie mieszając je przed dodaniem pozostałych składników, aby uniknąć grudek.

2. Krok

Następnie dodaj wodę i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Ważne jest, aby polewa gotowała się bardzo powoli, w przeciwnym razie może się przypalić.

3. Krok

Gotować przez około 5 minut, aż cukier się rozpuści.

4. Krok

Następnie zdejmij rondel z ognia i dodaj masło, które działa jak doskonały środek zmiękczający i sprawia, że lukier jest pięknie błyszczący.

5. Krok

Niech masło i kakao się połączą, a lukier będzie gotowy.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy