REKLAMA
Źródło: Sonda Stefan's Images from Canva
Polewa czekoladowo-kakaowa
Najlepszy kakaowy lukier czekoladowy. Jest cudownie wszechstronny - idealnie nadaje się do ciast bundt, bułek lub babeczek.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g Kasza manna cukier
- 50 g Kakao
- 125 ml wody
- 125 g Masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W rondelku wymieszaj cukier i kakao, dokładnie mieszając je przed dodaniem pozostałych składników, aby uniknąć grudek.
2. Krok
Następnie dodaj wodę i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Ważne jest, aby polewa gotowała się bardzo powoli, w przeciwnym razie może się przypalić.
3. Krok
Gotować przez około 5 minut, aż cukier się rozpuści.
4. Krok
Następnie zdejmij rondel z ognia i dodaj masło, które działa jak doskonały środek zmiękczający i sprawia, że lukier jest pięknie błyszczący.
5. Krok
Niech masło i kakao się połączą, a lukier będzie gotowy.