REKLAMA

Polenta

Tradycyjne włoskie danie. Zaproś wakacje do domu!

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło mąki kukurydzianej Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W garnku zagotuj wodę z solą.

2. Krok

Powoli wsypuj mąkę kukurydzianą, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek.

3. Krok

Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż polenta zgęstnieje, co może zająć około 20-30 minut.

4. Krok

Gotową polentę wylej na płaski talerz i pozostaw do ostygnięcia, aż stężeje.

5. Krok

Można pokroić w kwadraty lub prostokąty i usmażyć na patelni z odrobiną oleju, aż będą złociste i chrupiące.

6. Krok

Podawaj z ulubionym sosem, mięsem lub warzywami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy