REKLAMA

Źródło: ildipapp from Canva

Placek z rabarbarem i kruszonką

Pyszny i delikatny placek z kwaśnym rabarbarem i słodką kruszonką. Idealny na ciepłe wiosenne dni.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Ciasto

  • 212 Okulary mąki Dodano do
  • 12 Okulary cukru Dodano do
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia Dodano do
  • 150 g masla Dodano do
  • 4 Sztuka żółtka Dodano do

Nadzienie

  • 112 Okulary pokrojonego rabarbaru Dodano do
  • 12 Okulary cukru Dodano do

Kruszonka

  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 12 szkło cukru Dodano do
  • 90 g masla Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Wymieszaj składniki na ciasto i wyłóż nim formę do pieczenia.

2. Krok

Podpiecz ciasto przez 15 minut. W międzyczasie przygotuj nadzienie mieszając rabarbar z cukrem.

3. Krok

Po 15 minutach wysyp na ciasto rabarbar i piecz kolejne 15 minut.

4. Krok

Podczas pieczenia przygotuj kruszonkę, mieszając składniki do momentu uzyskania konsystencji kruszonki.

5. Krok

Po 15 minutach pieczenia ciasta z rabarbarem, wyjmij je z pieca i posyp kruszonką. Piecz kolejne 30 minut.

6. Krok

Po wyjęciu z pieca, placek powinien ostygnąć. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy