REKLAMA

Źródło: fotek from Getty Images

Pierogi ziemniaczane nadziewane wędzonym mięsem

Pierogi ziemniaczane nadziewane wędzonym mięsem gotuję regularnie w weekendy, gdy jestem na działce.

REKLAMA

Składniki

porcje
6

Knedle

  • 1 kg ziemniaki Dodano do
  • 320 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 szt jajko Dodano do

Nadzienie

  • 200 g wędlina Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Najpierw przygotowujemy nadzienie. Pokrój wędzone mięso na małe kawałki i smaż na patelni bez tłuszczu przez około 10 minut. Potem pozwól mu ostygnąć.

2. Krok

Obieramy ziemniaki, ścieramy je na tarce i odcedzamy. Następnie dodajemy mąkę i jajka do ziemniaków i zagniatamy ciasto.

3. Krok

Z ciasta formujemy kopytka, do których wkładamy wędzone mięso. Następnie zamykamy kopytka i gotujemy je w osolonej wodzie przez około 20 minut.

4. Krok

Knedle możemy podawać z podsmażoną boczkiem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy