REKLAMA
Piernik z jabłkami

Piernik z jabłkami

Piernik w zdrowszej wersji uzupełniony o jabłka. Prosty, szybki, pyszny.

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 300 g Gładka mąka orkiszowa pszeniczna Dodano do
  • 2 łyżka stołowa kakao Dodano do
  • 2 łyżeczka przyprawy do piernika Dodano do
  • 1 łyżeczka Mielona cynamon Dodano do
  • 12 bal proszek do pieczenia Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 4 jabłka Dodano do
  • 1 biały jogurt grecki Dodano do
  • 4 łyżka stołowa woda Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.

W misce mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy jajka, jogurt, obrane i zetrzeć jabłka, olej i wodę, wszystko razem mieszamy. Gotowe ciasto równomiernie rozprowadzamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około pół godziny.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy