REKLAMA
Piernik z jabłkami
Piernik w zdrowszej wersji uzupełniony o jabłka. Prosty, szybki, pyszny.
REKLAMA
Składniki
porcje
24
- 300 g Gładka mąka orkiszowa pszeniczna
- 2 łyżka stołowa kakao
- 2 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 łyżeczka Mielona cynamon
- 1⁄2 bal proszek do pieczenia
- 2 jajka
- 4 jabłka
- 1 biały jogurt grecki
- 4 łyżka stołowa woda
- 2 łyżka stołowa olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
W misce mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy jajka, jogurt, obrane i zetrzeć jabłka, olej i wodę, wszystko razem mieszamy. Gotowe ciasto równomiernie rozprowadzamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około pół godziny.