REKLAMA
Pieczony ziemniak z grzybami

Pieczony ziemniak z grzybami

Proste i tak dobre ziemniaki

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 8 Większe ziemniaki Dodano do
  • 100 g borowiki Dodano do
  • 1 The Onion Dodano do
  • 70 g Tarty ser Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • Przyprawy prowansalskie Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • olej Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Ostudzone ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy. Robimy miski z ziemniaków. Pokrojoną cebulę i grzyby podsmażamy na patelni do zmięknięcia. Potrzebujemy, aby sok się wygotował. Dodajemy wydrążone ziemniaki, doprawiamy i dodajemy przyprawy. Mieszankę mieszamy i napełniamy miski ziemniaków. Posypujemy startym serem. Na każdy ziemniak kładziemy kawałek masła. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut. Gotowe

2. Krok

Zeskanuj kod QR, aby zobaczyć przepis wideo

Pieczony ziemniak z grzybami - etap przygotowania 1

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy