REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/fN1J5zXv9siLUncubGqI/66c5047d5cdf94ed3557fabf6e740d.jpeg)
Pieczony ziemniak z grzybami
Proste i tak dobre ziemniaki
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 8 Większe ziemniaki
- 100 g borowiki
- 1 The Onion
- 70 g Tarty ser
- 100 g masło
- sól
- pieprz
- Przyprawy prowansalskie
- Tymianek
- olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Ziemniaki gotujemy w łupinach. Ostudzone ziemniaki przekrawamy na pół i wydrążamy. Robimy miski z ziemniaków. Pokrojoną cebulę i grzyby podsmażamy na patelni do zmięknięcia. Potrzebujemy, aby sok się wygotował. Dodajemy wydrążone ziemniaki, doprawiamy i dodajemy przyprawy. Mieszankę mieszamy i napełniamy miski ziemniaków. Posypujemy startym serem. Na każdy ziemniak kładziemy kawałek masła. Pieczemy w 200 stopniach przez 15-20 minut. Gotowe
2. Krok
Zeskanuj kod QR, aby zobaczyć przepis wideo
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/fN1J5zXv9siLUncubGqI/c8a8371b0fdc43e344256d14048796.jpeg)