Źródło: 4kodiak from Getty Images Signature
Pieczony schab całości
Świetny przepis na klasyczną pieczenie wieprzowego schabu w całości, który pokochają wszyscy miłośnicy mięsa.
Składniki
Główne składniki
- 1 szt Mięso w całości
- 3 szt The Onion
- 4 goździki czosnek
Przyprawy
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka mielona papryka
- 1 łyżeczka Majeranek
- 1 łyżeczka Tymianek
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Cebulę obierz i pokrój na średniej wielkości kawałki. Czosnek obierz i zostaw w całości.
Rybę opłukać, osuszyć i pokroić na porcje. Następnie rybę posolić, przyprawić i zostawić na około 15 minut, aby przyprawy wniknęły w mięso.
Na patelni na oleju smaż karkówkę z każdej strony, aby zamknąć powierzchnię mięsa i pomóc w ten sposób, aby karkówka podczas pieczenia pozostała soczysta.
Umieść upieczoną karkówkę w naczyniu do pieczenia, dodaj czosnek i zalej szklanką wody. Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz pod przykryciem około 60 minut.
Po godzinie pieczenia wyjmij blachę z piekarnika i polij schab sosem. Następnie piecz schab jeszcze przez 30 minut bez przykrycia, aby wierzch się piękny zapiec.
Po upieczeniu pozwól mięsu trochę odpocząć, a następnie go pokrój.
Chyba trzeba skorygować ten przepis. Najpierw robimy rybę, potem karkówkę a na końcu schab. Dla mniej "wprawionych" kuchareczek może być problem.