Źródło: timolina via Freepik
Pellkartoffeln mit Chili con Carne
Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.
Składniki
Ziemniaki gotowane
- 8 Kawałek ziemniaki
- 2 Łyżeczka sól
Chili con Carne
- 500 Gram mięso mielone
- 2 Kawałek cebule
- 2 Kawałek ząbek czosnku
- 1 Czy pomidory
- 1 Czy czerwona fasola
- 1 Łyżeczka chili w proszku
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
Procedura
Do przygotowania ziemniaków na parze z chilli con carne dokładnie umyj ziemniaki, a następnie ugotuj je w garnku z solą. Gotuj je, aż będą miękkie.
Podczas gotowania ziemniaków, możesz przygotować chili con carne. Najpierw drobno posiekaj cebulę i czosnek, a następnie podsmaż je na patelni.
Dodaj mięso mielone i gotuj, aż będzie całkowicie przesmażone.
Dodaj pomidory i czerwoną fasolę i gotuj mieszankę.
Dodaj do chili con carne chili w proszku, sól i pieprz, a następnie gotuj dalej, aż osiągnie pożądaną konsystencję.
Gdy ziemniaki będą gotowe, można je odcedzić i podać. Chili con Carne podaje się obok ziemniaków w mundurkach. Smacznego!