REKLAMA
Pasta z tuńczyka i jajek
Pyszna pasta na śniadanie . Idealnie komponuje się na kanapce , rolsie czy na podpieczonej na maśle tortilli . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2021/06/pasta-z-tunczyka-i-jajka.html
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 150 g tuńczyka w sosie własnym
- 2 ogórki konserwowe
- 1 średnia cebula czerwonej
- 1⁄2 łyżeczki musztardy sarepskiej ostrej
- 1 Łyżka majonezu
- 4 jajka ugotowane
- sól i pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Tuńczyk odsączamy i rozdrabniamy widelcem ,przekładamy do miski .
2. Krok
Jajka gotujemy na twardo . Studzimy i obieramy ze skorupek .
3. Krok
Jajka , cebule i ogórki kroimy na drobniutką kostkę , przekładamy do tuńczyka . Dodajemy majonez , musztardę i doprawiamy do smaku .
4. Krok
Przed podaniem najlepiej schłodzić .