REKLAMA

Źródło: Pixabay

Panierka bez jajka

Panierka bez jajka to znakomite rozwiązanie dla osób, które nie mogą spożywać jajek ze względów zdrowotnych, dietetycznych czy osobistych przekonań. Ta panierka jest równie chrupiąca i smaczna, co tradycyjna, a jej przygotowanie jest proste i szybkie.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 1 szkło mąki Dodano do
  • 1 szkło wody gazowanej Dodano do
  • szczypta soli Dodano do
  • szczypta pieprzu Dodano do
  • 1 szkło bułki tartej Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

W dużej, głębokiej misce połącz mąkę, sól i pieprz.

2. Krok

Dodaj powoli wodę gazowaną, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

3. Krok

Gdy ciasto osiągnie odpowiednią konsystencję, teraz przystąp do panierowania. Przygotowane kawałki mięsa czy ryby, najpierw zanurz w mące, następnie w cieście bez jajek a na koniec obtocz w bułce tartej.

4. Krok

W ten sposób przygotowane mięso możesz teraz smażyć na patelni z dodatkiem oleju, piec w piekarniku bądź upiec na grillu.

5. Krok

Tip: Jeżeli panierka jest zbyt luźna, można dodać trochę więcej mąki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy