Źródło: Stefano Carocci from Getty Images
Owocowe tiramisu
Owocowe tiramisu to jeden z moich ulubionych deserów. Podobnie jak tradycyjne tiramisu, to jest delikatne i kremowe.
Składniki
- 500 g mascarpone
- 4 kawałek jajka
- 100 g cukier puder
- 2 pakiety E-mail
- 500 g Owoce miękkie
- Sok z cytryny
- 50 ml Likier
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw podziel jajka na białka i żółtka. Ubij żółtka z cukrem pudrem.
Dodaj mascarpone i ubijaj masę do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie dodaj je do masy mascarpone.
Zanurz biszkopty w likierze wymieszanym z sokiem z cytryny. Uważaj, aby biszkopty nie były zbyt miękkie, należy je moczyć przez dość krótki czas.
Na dnie formy ułożyć warstwę namoczonych herbatników, a następnie warstwę kremu.
Kontynuujemy układanie warstw. Górna warstwa to krem, na który kładziemy owoce.
Pozostaw tiramisu w lodówce na kilka godzin (najlepiej na noc), aby smaki się połączyły.