REKLAMA

Źródło: WDnet Studio from Canva

Ogórki Małosolne

Tradycyjny przepis na ogórki małosolne. Idealne jako dodatek do kanapek lub jako przekąska. Przygotuj je zgodnie z naszym przepisem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg ogórków Dodano do
  • 5 Sztuka ząbki czosnku Dodano do
  • 2 Sztuka liście laurowe Dodano do
  • 5 Sztuka ziela angielskiego Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Przygotowanie ogórków: Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie układamy w słoiku, na przemian z ząbkami czosnku, liśćmi laurowymi i zielami angielskimi.

2. Krok

Przygotowanie zalewy: W garnku mieszamy litr wody z łyżką soli. Gotujemy do momentu aż sól się rozpuści.

3. Krok

Napełnianie słoika: Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoiku. Zamykamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

4. Krok

Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy