REKLAMA
Źródło: WDnet Studio from Canva
Ogórki Małosolne
Tradycyjny przepis na ogórki małosolne. Idealne jako dodatek do kanapek lub jako przekąska. Przygotuj je zgodnie z naszym przepisem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg ogórków
- 5 Sztuka ząbki czosnku
- 2 Sztuka liście laurowe
- 5 Sztuka ziela angielskiego
- 1 szczypta sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
1440 min.
1. Krok
Przygotowanie ogórków: Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie układamy w słoiku, na przemian z ząbkami czosnku, liśćmi laurowymi i zielami angielskimi.
2. Krok
Przygotowanie zalewy: W garnku mieszamy litr wody z łyżką soli. Gotujemy do momentu aż sól się rozpuści.
3. Krok
Napełnianie słoika: Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoiku. Zamykamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
4. Krok
Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Smacznego!