REKLAMA

Źródło: WDnet Studio from Canva

Ogórki Małosolne

Tradycyjny przepis na ogórki małosolne. Idealne jako dodatek do kanapek lub jako przekąska. Przygotuj je zgodnie z naszym przepisem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg ogórków Dodano do
  • 5 Sztuka ząbki czosnku Dodano do
  • 2 Sztuka liście laurowe Dodano do
  • 5 Sztuka ziela angielskiego Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Przygotowanie ogórków: Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie układamy w słoiku, na przemian z ząbkami czosnku, liśćmi laurowymi i zielami angielskimi.

2. Krok

Przygotowanie zalewy: W garnku mieszamy litr wody z łyżką soli. Gotujemy do momentu aż sól się rozpuści.

3. Krok

Napełnianie słoika: Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoiku. Zamykamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

4. Krok

Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy