REKLAMA
Nieupieczony ciasto z budyniem
Desery bez pieczenia są wdzięczne. I niewiele osób ich nie lubi. Na pewno go przygotuj!
REKLAMA
Składniki
porcje
10
- 3 Pakiet ciastka
- 1 opakowanie Mandlami pudding
- 1 opakowanie Pudding prawdziwa wanilia
- 800 ml mleko
- 50 g Cukier trzcinowy
- 250 g Delikatna twaróg
- Dżem
- Plastry migdałów
- 100 g czekolada
- 150 g twaróg
- banan
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Oba budyń ugotujemy z 400ml mleka i 25g cukru.
2. Krok
Dodajemy ser do gęsto ugotowanego pudding - każdy po 125g.
3. Krok
Na dno formy kładziemy jasne ciasteczka. Rozprowadzamy na nich masę migdałową. Na to kładziemy pokrojone w plastry banany. Następnie znowu kładziemy ciasteczka, tym razem kakaowe. Rozprowadzamy na nich budyń waniliowy. Na budyń nakładamy dżem. Na wierzch kruszymy lub kładziemy ciasteczka i posypujemy płatkami migdałów.
4. Krok
Czekoladę rozpuszczamy i mieszamy z serem. Czekoladowy lukier rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Odstawiamy do lodówki, aby stężało.