REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4YDyN1oA8UedPdDnWAbQ/ad0cc78c9385627e7a630bc18bd0d7.jpeg)
Napełnione kabaczki
Lekka letnia przysmak
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 Dojrzały Cukinia
- Szynka
- Kiełbasa
- Wędzony ser
- Korzenie
- Sojowy makuch
- Cokolwiek nam dom gospodarstwo oferuje
- 3 kawałek jajko
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Dojrzałą cukinię, ale niezbyt starą, kroimy na kawałki i wydrążamy środek, lekko solimy. Miąższ możesz użyć, ale nie musisz, jeśli przygotowałeś farsz według własnego przepisu. Ja używam wnętrza cukinii razem z nasionami. Dodaję do niego namoczoną i przyprawioną soję, startą szynkę i ser. Doprawiam mieszaninę i dodaję 3 jajka. Wszystko razem dobrze mieszam. Kawałki napełniam mieszanką, do połowy dodaję na wierzch jajka, a drugą połowę zostawiam tak, bez jajek. Wokół kawałków układam pokrojone i posolone ziemniaki. Posypuję startym serem i piekę przez około 45 minut, albo aż cukinia jest miękka.
2. Krok
Bezmięsną wersję kominka zrobimy po prostu pomijając szynkę.
3. Krok
Smacznego :-)