REKLAMA

Napełnione kabaczki

Lekka letnia przysmak

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 Dojrzały Cukinia Dodano do
  • Szynka Dodano do
  • Kiełbasa Dodano do
  • Wędzony ser Dodano do
  • Korzenie Dodano do
  • Sojowy makuch Dodano do
  • Cokolwiek nam dom gospodarstwo oferuje Dodano do
  • 3 kawałek jajko Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Dojrzałą cukinię, ale niezbyt starą, kroimy na kawałki i wydrążamy środek, lekko solimy. Miąższ możesz użyć, ale nie musisz, jeśli przygotowałeś farsz według własnego przepisu. Ja używam wnętrza cukinii razem z nasionami. Dodaję do niego namoczoną i przyprawioną soję, startą szynkę i ser. Doprawiam mieszaninę i dodaję 3 jajka. Wszystko razem dobrze mieszam. Kawałki napełniam mieszanką, do połowy dodaję na wierzch jajka, a drugą połowę zostawiam tak, bez jajek. Wokół kawałków układam pokrojone i posolone ziemniaki. Posypuję startym serem i piekę przez około 45 minut, albo aż cukinia jest miękka.

2. Krok

Bezmięsną wersję kominka zrobimy po prostu pomijając szynkę.

3. Krok

Smacznego :-)

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

468 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy