REKLAMA
Naleśniki na słodko
Tradycyjne naleśniki, które możesz cieszyć się z różnymi słodkimi nadzieniami, takimi jak dżem, miód lub czekolada.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 250 g mąka zwykła specjalna
- 1⁄2 l mleko
- 2 szt jajka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukier
- 2 łyżeczka olej
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Do dużej miski dodaj mąkę pszenną, jajka, cukier i sól. Wymieszaj mieszadłem.
2. Krok
Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto bez grudek.
3. Krok
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą chochelki zupy na patelnię nalej trochę ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor z obu stron.
4. Krok
Napełnij gotowe naleśniki według uznania dżemem, miodem lub czekoladą i podawaj natychmiast.