REKLAMA
Źródło: 500 from Getty Images
Najlepszy biszkopt do tortu
Wyśmienity i łatwy do przygotowania biszkopt, który jest doskonałą podstawą dla wszystkich Twoich tortów.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 200 g cukier
- 4 szt jajko
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 100 g masło
- 1 szt Proszek do pieczenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Nagrzewamy piekarnik do 180°C.
2. Krok
W misce wymieszaj cukier i jajka do gładkości.
3. Krok
Dodaj masło i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
5. Krok
Rozdziel mieszankę do formy do tortu.
6. Krok
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.
7. Krok
Pozwól ciału całkowicie ostygnąć zanim użyjesz go jako podstawy do tortu.