REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Najlepszy biszkopt do tortu

Wyśmienity i łatwy do przygotowania biszkopt, który jest doskonałą podstawą dla wszystkich Twoich tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g cukier Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.

2. Krok

W misce wymieszaj cukier i jajka do gładkości.

3. Krok

Dodaj masło i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5. Krok

Rozdziel mieszankę do formy do tortu.

6. Krok

Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.

7. Krok

Pozwól ciału całkowicie ostygnąć zanim użyjesz go jako podstawy do tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy