REKLAMA

Źródło: 500 from Getty Images

Najlepszy biszkopt do tortu

Wyśmienity i łatwy do przygotowania biszkopt, który jest doskonałą podstawą dla wszystkich Twoich tortów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 200 g cukier Dodano do
  • 4 szt jajko Dodano do
  • 200 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 100 g masło Dodano do
  • 1 szt Proszek do pieczenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Nagrzewamy piekarnik do 180°C.

2. Krok

W misce wymieszaj cukier i jajka do gładkości.

3. Krok

Dodaj masło i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Powoli dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

5. Krok

Rozdziel mieszankę do formy do tortu.

6. Krok

Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut.

7. Krok

Pozwól ciału całkowicie ostygnąć zanim użyjesz go jako podstawy do tortu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy