REKLAMA

Źródło: vladimir-mironov from Canva

Mintaj z piekarnika

Prosty i smaczny przepis na rybę pieczoną w piekarniku. Mintaj to niska kaloryczność i bogactwo białka. Ta ryba jest również źródłem cennych dla organizmu kwasów Omega-3. Idealna dla osób dbających o zdrową dietę.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Ryba

  • 1 sztuka mintaj Dodano do

Marinada

  • 3 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Przygotuj rybę: oczyszcz mintaja, usuwając skrzela i wnętrzności. Opłucz rybę zimną wodą i osusz.

2. Krok

Przyrządź marynatę: Rozgnieć czosnek, wymieszaj go z oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Następnie rybę natrzyj z zewnątrz oraz w środku przygotowanym sosem.

3. Krok

Odstaw rybę do lodówki na co najmniej 30 minut – w tym czasie ryba nasiąknie smakiem marynaty.

4. Krok

Rybę piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.

5. Krok

Podawaj rybę gorącą, posypaną świeżo posiekaną natką pietruszki i pokrojoną cytryną.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy