REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VrF9tbLpo4wRZfs3DTVw/aff28cd7e2bbbb414c9207995e6714.jpeg)
Marynata do karczku
Marynowany karków wieprzowy na grillu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 szt Karkówka
- 1 mały kubek cukier brązowy
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka chili w proszku
- 1 łyżeczka mielony imbir
- 1 łyżeczka papryka wędzona
- 1 łyżeczka świeżo mielone przyprawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Kawałki karkówki porządnie myjemy i suszymy kuchennym ręcznikiem. Wkładamy je do większego pojemnika.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VrF9tbLpo4wRZfs3DTVw/6543c1cd2796729fe40a27173d07b6.png)
Źródło: Youtube
2. Krok
Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, solimy, dodajemy cukier i dokładnie otaczamy mięso mieszaniną. Każdy plaster mięsa musi być otoczony z obu stron. Możemy pozwolić karkówce odpocząć na chwilę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VrF9tbLpo4wRZfs3DTVw/912cd00d4d8ff98008058f5c2be0f3.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Rozgrzewamy grill i pieczemy kawałki mięsa z każdej strony co najmniej 7 minut. Następnie wyjmujemy mięso i zawijamy je w folię, aby mogło odpocząć przez chwilę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/VrF9tbLpo4wRZfs3DTVw/f05ab57179d04084b3b53837a685fd.jpeg)
Źródło: Youtube