REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I1An-2rH3yVhXya7wU5w/a2c47c7625c1936fdb9505b3a776c9.jpeg)
Malinowe - sernikowe ciasto
Musisz spróbować tego malinowego, sernikowego ciasta 🩷 proste, szybkie, mniam 😁🩷
REKLAMA
Składniki
porcje
12
Korpus
- 150 g Ciastka Gullón z błonnikiem bez cukru
- 60 g Tłuszcz
Warstwa malin
- 250 g Wiśnia
- 3 łyżki Użyłem cukru kokosowego
- 2 łyżki Złoty kłos proszek
- 50 ml Woda
Warstwa twarogowa
- 500 g Serek śmietankowy do smarowania
- 150 g Białej czekolady Callebaut
- 150 ml śmietana do ubijania
Chciwość
- 100 g Białej czekolady Callebaut
- 50 ml śmietana do ubijania
- Liofilizowane maliny do dekoracji
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Średnica formy: 26 cm
2. Krok
Ciastka miksujemy z roztopionym masłem i umieszczamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Maliny gotujemy z cukrem. Złote ziarno mieszamy w wodzie i dolewamy do malin. Gotujemy do zgęstnienia i wlewamy na ciasteczkową skorupę - pozostawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie ubijemy śmietanę na bitą, twaróg, wanilię i nieco ostudzoną białą czekoladę.
3. Krok
Krem nakładamy na schłodzone maliny.
4. Krok
Roztopimy białą czekoladę, przy pomocy gorącej śmietanki do ubijania i wlejemy na krem. Ja udekorowałam liofilizowanymi malinami.
5. Krok
Zapiszemy tłumaczenie.
6. Krok
Smacznego 🩷.