REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ha0MncZz8JfXYz4Ty9LQ/06c2e2fc0e6d0207c1df2dee497d89.jpeg)
Makaron domowy do rosołu
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g mąka samozbrylająca
- 4 kawałek jajko
- sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Utworzymy stertę mąki z dołkiem w środku, do dołka wbijemy jajka. Wymieszamy do gęstego ciasta, jeśli jest zbyt gęste, możemy dodać jeszcze jajko lub wodę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ha0MncZz8JfXYz4Ty9LQ/f01b4b79b92ba7e0bb6bbacd275340.jpeg)
2. Krok
Ciasto dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na cienkie placki, pozostawiamy na 10 minut do odpoczynku, Następnie składamy ciasto na pół, kroimy na paski, a następnie na makaron.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ha0MncZz8JfXYz4Ty9LQ/6813ba1e1e46e52540ddb11ef969a1.jpeg)
3. Krok
Zostawiamy wodę do zasolenia i gotujemy w niej makaron. Gotujemy aż stanie się miękki, odcedzamy wodę i makaron możemy podawać albo do zupy albo jako danie główne, na przykład z twarogiem. Smacznego