REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/EbIc7u4Jj7QLlG1bNwV7/9a02143435f891335eb21cadd18dd9.jpeg)
Źródło: EzumeImages from Getty Images
Kurczak po chińsku
Ten przepis przeniesie cię prosto do serca kuchni azjatyckiej. Smaczne mięso z kurczaka w połączeniu z pikantnymi chińskimi specjałami jest doskonałe na szybki lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g filet z kurczaka
- 1 szt czerwona papryka
- 1 szt The Onion
- 2 szt czosnek
- 1 szt marchewki
- 1 szt brokuły
Sos
- 4 łyżka stołowa Sojowy sos
- 1 szt limonka
- 1 łyżeczka Miód
- 1 łyżeczka Przyprawy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Pokrój kurczaka na cienkie paski. Paprykę, cebulę, czosnek i marchew pokrój na cienkie paski. Brokuła podziel na małe różyczki.
2. Krok
Na patelni rozgrzej olej i dodaj mięso z kurczaka. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj cebulę i czosnek i smaż.
3. Krok
Dodaj paprykę, marchew i brokuła i smaż do momentu aż zmiękną.
4. Krok
W misce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, miód i przyprawy, a następnie dodaj do patelni. Smaż na średnim ogniu aż sos zostanie całkowicie wchłonięty.
5. Krok
Podaj z ryżem lub makaronem. Smacznego!