REKLAMA

Źródło: EzumeImages from Getty Images

Kurczak po chińsku

Ten przepis przeniesie cię prosto do serca kuchni azjatyckiej. Smaczne mięso z kurczaka w połączeniu z pikantnymi chińskimi specjałami jest doskonałe na szybki lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g filet z kurczaka Dodano do
  • 1 szt czerwona papryka Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 szt czosnek Dodano do
  • 1 szt marchewki Dodano do
  • 1 szt brokuły Dodano do

Sos

  • 4 łyżka stołowa Sojowy sos Dodano do
  • 1 szt limonka Dodano do
  • 1 łyżeczka Miód Dodano do
  • 1 łyżeczka Przyprawy Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Pokrój kurczaka na cienkie paski. Paprykę, cebulę, czosnek i marchew pokrój na cienkie paski. Brokuła podziel na małe różyczki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej olej i dodaj mięso z kurczaka. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj cebulę i czosnek i smaż.

3. Krok

Dodaj paprykę, marchew i brokuła i smaż do momentu aż zmiękną.

4. Krok

W misce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, miód i przyprawy, a następnie dodaj do patelni. Smaż na średnim ogniu aż sos zostanie całkowicie wchłonięty.

5. Krok

Podaj z ryżem lub makaronem. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy