REKLAMA
Kremowa zupa pietruszkowa
Pyszna zupa pietruszkowa ze skrawka.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 kubek Pietruszka
- 1 cebula dymka
- 30 g masło
- 2 ziemniak
- 1 Łyżka bita śmietana
- sól
- pieprz czarny mielony
- woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Cebulę dymkę i pietruszkę umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
2. Krok
Oczyść i pokrój ziemniaki. W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć cebulę, ziemniaki i pietruszkę.
3. Krok
Doprawić solą i pieprzem i zalać wodą. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
4. Krok
Do ugotowanej zupy dodać śmietanę i zmiksować blenderem imersyjnym. Można podawać aromatyzowaną sokiem z cytryny.