REKLAMA
Źródło: Oleksandr Prokopenko from Canva
Krem Mascarpone do tortu
Ten smaczny i kremowy krem mascarpone jest doskonały do dekoracji i nadzienia tortów. Jest lekki, delikatny i doskonale łączy się z różnymi rodzajami ciast i owoców.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 500 g mascarpone
- 200 g cukier puder
- 2 szt cukier waniliowy
- 400 ml słodka śmietanka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W misce wymieszamy mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy.
2. Krok
W drugiej misji ubijemy śmietanę na sztywno.
3. Krok
Ubitą śmietanę ostrożnie mieszamy z mieszanką mascarpone.
4. Krok
Gotowy krem wkładamy do lodówki na 30 minut, aby stężał.
5. Krok
Następnie użyjemy kremu do wypełnienia i dekoracji tortu według własnego smaku.