REKLAMA
Knedle z dynią
Czasami również kupuję gotowe knedle w sklepie. Ale spróbuj przygotować je samodzielnie. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a dodatkowo są zdrowsze.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Składniki
- 200 g puree z hokkaido
- 160 g Gładka mąka speltowa
- 1⁄2 łyżeczka sól
Sos
- 3 łyżka stołowa sos pomidorowy
- 3 łyżka stołowa twaróg
- ser twardy
- żywność w puszkach Mieszanka warzyw z lub mrożone
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Z składników zagniatamy ciasto. Odstawiamy na co najmniej pół godziny do lodówki. Następnie odrywamy kawałki ciasta i formujemy z nich wałki, które następnie kroimy na kawałki. Każdą część przejeżdżamy widelcem, aby stworzyć wzór. Gotowe kluski gnocchi gotujemy w wrzącej wodzie. Są gotowe, gdy wypłyną na powierzchnię. Możemy podać je w dowolny sposób, który lubimy.
2. Krok
Przygotowałam szybki sos. Do patelni dodałam wszystkie składniki i gnocchi. Wszystko razem wymieszałam, aż ser się roztopił i możemy podawać.