REKLAMA

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=9Jfy_ji1aJ8

Kluski lane na wodzie

Kluski lane na wodzie to sycące danie, które jest proste w przygotowaniu, wymaga minimalnej liczby składników i jest doskonałe jako dodatek do zup lub jako samodzielne danie z dodatkiem sosu. Ugotuj je samodzielnie w swojej kuchni i ciesz się ich delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło wody Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przesiewamy mąkę do dużej miski i dodajemy sól do smaku.

2. Krok

Stopniowo dodając wodę, mieszamy składniki. Mieszać trzeba do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.

3. Krok

Zakrywamy miskę z ciastem i odstawiamy na 10 minut.

4. Krok

W międzyczasie w dużym garnku gotujemy wodę.

5. Krok

Po 10 minutach bierzemy łyżkę, maczamy ją w wrzącej wodzie, nabieramy porcję ciasta i zsuwamy je do garnka. Procedurę powtarzamy, aż zużycie wszystkiego ciasta.

6. Krok

Kluski gotujemy około 3-5 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Gdy są gotowe, odcedzamy je na sitku.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2028 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy