REKLAMA

Źródło: Pixabay

Klasyczne miękkie ciasteczka z rodzynkami

Te ciasteczka z rodzynkami to idealne połączenie miękkości, żucia i pysznych rodzynek. Są łatwym w przygotowaniu przysmakiem, który pokocha cała rodzina. Nie są przesadnie słodkie i stanowią idealną przekąskę, którą można się delektować o każdej porze. Można je piec krócej, aby uzyskać bardziej miękkie ciasteczka, lub dłużej, aby uzyskać bardziej chrupiące.

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 212 filiżanki Mąki uniwersalnej Dodano do
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej Dodano do
  • 12 łyżeczka soli Dodano do
  • 14 łyżeczka cynamonu Dodano do
  • 1 filiżanka Niesolonego masła w temperaturze pokojowej Dodano do
  • 1 cukru granulowanego Dodano do
  • 1 filiżanka Pakowanego brązowego cukru Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • 1 Łyżeczka Czystego ekstraktu waniliowego Dodano do
  • 2 rodzynek Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do temperatury 350° F (175° C). Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem do pieczenia.

2. Krok

W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon.

3. Krok

W dużej misce ubić mikserem masło, cukier granulowany i brązowy cukier na jasną i puszystą masę.

4. Krok

Ubijaj jajka pojedynczo, a następnie dodaj wanilię.

5. Krok

Stopniowo dodawaj suchą mieszankę z kroku 2 do mieszanki z masłem i dobrze wymieszaj.

6. Krok

Dodać rodzynki, aż zostaną równomiernie rozprowadzone.

7. Krok

Wrzucać po zaokrąglonej łyżce na przygotowane blachy do pieczenia.

8. Krok

Piec przez 12-15 minut w nagrzanym piekarniku, aż brzegi będą złotobrązowe. Ostudzić na ruszcie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy