Źródło: Pixabay
Klasyczne miękkie ciasteczka z rodzynkami
Te ciasteczka z rodzynkami to idealne połączenie miękkości, żucia i pysznych rodzynek. Są łatwym w przygotowaniu przysmakiem, który pokocha cała rodzina. Nie są przesadnie słodkie i stanowią idealną przekąskę, którą można się delektować o każdej porze. Można je piec krócej, aby uzyskać bardziej miękkie ciasteczka, lub dłużej, aby uzyskać bardziej chrupiące.
Składniki
- 21⁄2 filiżanki Mąki uniwersalnej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1⁄2 łyżeczka soli
- 1⁄4 łyżeczka cynamonu
- 1 filiżanka Niesolonego masła w temperaturze pokojowej
- 1 cukru granulowanego
- 1 filiżanka Pakowanego brązowego cukru
- 2 jajka
- 1 Łyżeczka Czystego ekstraktu waniliowego
- 2 rodzynek
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzej piekarnik do temperatury 350° F (175° C). Wyłóż dwie blachy do pieczenia papierem do pieczenia.
W średniej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon.
W dużej misce ubić mikserem masło, cukier granulowany i brązowy cukier na jasną i puszystą masę.
Ubijaj jajka pojedynczo, a następnie dodaj wanilię.
Stopniowo dodawaj suchą mieszankę z kroku 2 do mieszanki z masłem i dobrze wymieszaj.
Dodać rodzynki, aż zostaną równomiernie rozprowadzone.
Wrzucać po zaokrąglonej łyżce na przygotowane blachy do pieczenia.
Piec przez 12-15 minut w nagrzanym piekarniku, aż brzegi będą złotobrązowe. Ostudzić na ruszcie.