REKLAMA

Karkówka w keczupie

Delikatna, soczysta karkówka pieczona w aromatycznym keczupie, to danie, które zadowoli każde podniebienie. Karkówka to mięso o wyjątkowym smaku, które w odpowiedni sposób przygotowane staje się prawdziwym kulinarnym arcydziełem.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg karkówki Dodano do
  • 500 ml keczupu Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • Sól, pieprz papryka słodka majeranek do smaku Dodano do
  • Woda do podlania Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Karkówkę myjemy, osuszamy i nacinamy z obu stron. Następnie nacieramy solą, pieprzem, papryką i majerankiem.

2. Krok

W brytfance rozgrzewamy olej, a kiedy będzie gorący, obsmażamy na nim mięso na dużym ogniu z obu stron.

3. Krok

Kiedy karkówka jest już dobrze obsmażona, zalewamy ją keczupem i dodajemy tyle wody, aby mięso było całkowicie przykryte.

4. Krok

Garnek przykrywamy i dusimy mięso na małym ogniu przez około 2 godziny. Co jakiś czas mieszamy, aby mięso nie przywarło do dna garnka.

5. Krok

Po upływie 2 godzin, sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, zdejmujemy garnek z ognia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy