REKLAMA

Karkówka w keczupie

Delikatna, soczysta karkówka pieczona w aromatycznym keczupie, to danie, które zadowoli każde podniebienie. Karkówka to mięso o wyjątkowym smaku, które w odpowiedni sposób przygotowane staje się prawdziwym kulinarnym arcydziełem.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 kg karkówki Dodano do
  • 500 ml keczupu Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • Sól, pieprz papryka słodka majeranek do smaku Dodano do
  • Woda do podlania Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Karkówkę myjemy, osuszamy i nacinamy z obu stron. Następnie nacieramy solą, pieprzem, papryką i majerankiem.

2. Krok

W brytfance rozgrzewamy olej, a kiedy będzie gorący, obsmażamy na nim mięso na dużym ogniu z obu stron.

3. Krok

Kiedy karkówka jest już dobrze obsmażona, zalewamy ją keczupem i dodajemy tyle wody, aby mięso było całkowicie przykryte.

4. Krok

Garnek przykrywamy i dusimy mięso na małym ogniu przez około 2 godziny. Co jakiś czas mieszamy, aby mięso nie przywarło do dna garnka.

5. Krok

Po upływie 2 godzin, sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Jeśli tak, zdejmujemy garnek z ognia.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy