Strogonow z piersi indyka
Pomysł na pierś z indyka z warzywami. Idealny obiad do syta.
Składniki
- 700 g piersi z indyka
- 400 g pieczarek
- 1 duży The Onion
- 1 Czerwony Papryka
- 5 ogórków kiszonych
- 700 g passaty pomidorowej
- 2 łyżki musztardy sarepskiej ostrej
- 2 listy laurowe
- 4 ziela lulki angielskiego
- 2 łyżki przyprawy do kurczaka Knorr
- 1 litr zimnej wody
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 Łyżka masla
- olej lub oliwa z oliwek
- papryka słodka i ostra czerwona
- papryka węgierska
- Curry
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny mielony
- sól vegeta
- maggi
Najnowsze ulotki
Procedura
Mięso myjemy i kroimy w paseczki , przekładamy do garnka z odrobina oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy smażymy na złoty kolor . W tym samym czasie na osobnej patelni smażymy na maśle cebulę i pokrojone w plastry pieczarki do odparowania wody .
Pieczarki dokładamy do indyka dodajemy ziele angielskie , liść laurowy i musztardę , podlewamy 1/2 litra wody i gotujemy około 30 minut . Po upływie tego czasu dodajemy pokrojoną w paski paprykę i ogórki pół plasterki . Dolewamy resztę wody dokładamy natkę pietruszki i gotujemy około 15 minut .
Na koniec dodajemy passatę , doprawiamy do smaku przyprawami , zagotowujemy i gotujemy około 2 - 3 minuty .
Gotowe danie podajemy z chlebem , ryżem lub innym ulubionym dodatkiem .