REKLAMA

Strogonow z piersi indyka

Pomysł na pierś z indyka z warzywami. Idealny obiad do syta.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 700 g piersi z indyka Dodano do
  • 400 g pieczarek Dodano do
  • 1 duży The Onion Dodano do
  • 1 Czerwony Papryka Dodano do
  • 5 ogórków kiszonych Dodano do
  • 700 g passaty pomidorowej Dodano do
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej ostrej Dodano do
  • 2 listy laurowe Dodano do
  • 4 ziela lulki angielskiego Dodano do
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka Knorr Dodano do
  • 1 litr zimnej wody Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • 1 Łyżka masla Dodano do
  • olej lub oliwa z oliwek Dodano do
  • papryka słodka i ostra czerwona Dodano do
  • papryka węgierska Dodano do
  • Curry Dodano do
  • gałka muszkatołowa Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • sól vegeta Dodano do
  • maggi Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mięso myjemy i kroimy w paseczki , przekładamy do garnka z odrobina oliwy z oliwek i dodajemy przyprawy smażymy na złoty kolor . W tym samym czasie na osobnej patelni smażymy na maśle cebulę i pokrojone w plastry pieczarki do odparowania wody .

2. Krok

Pieczarki dokładamy do indyka dodajemy ziele angielskie , liść laurowy i musztardę , podlewamy 1/2 litra wody i gotujemy około 30 minut . Po upływie tego czasu dodajemy pokrojoną w paski paprykę i ogórki pół plasterki . Dolewamy resztę wody dokładamy natkę pietruszki i gotujemy około 15 minut .

3. Krok

Na koniec dodajemy passatę , doprawiamy do smaku przyprawami , zagotowujemy i gotujemy około 2 - 3 minuty .

4. Krok

Gotowe danie podajemy z chlebem , ryżem lub innym ulubionym dodatkiem .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy