REKLAMA
Kotlet mielony z kapustą kiszoną i pieczarkami
Smaczna i inna wersja tradycyjnego kotleta mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/05/karminadle-z-kapusta-kiszona-i.html
REKLAMA
Składniki
porcje
3
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 150 g kapusty kiszonej
- 100 g pieczarek
- pieprz biały
- Majeranek
- maggi papryka słodka
- Margaryna do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
50 min.
1. Krok
Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach , drobno pokrojoną kapustę kiszoną kapustę płuczemy jeżeli mamy ja zbyt kwaśna ) . Następnie dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy mięso .
2. Krok
Z wyrobionego mięsa robimy kotlety ( moje miały około 70 g każdy ) , panierujemy w bułce tartej .
3. Krok
Gotowe i o panierowane kotlety smażymy na roztopionej , rozgrzanej margarynie ( polecam Palma z Murzynkiem ) na złoty kolor z każdej strony .