REKLAMA

Kotlet mielony z kapustą kiszoną i pieczarkami

Smaczna i inna wersja tradycyjnego kotleta mielonego . https://gabciakowegotowanie24.blogspot.com/2023/05/karminadle-z-kapusta-kiszona-i.html

REKLAMA

Składniki

porcje
3
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego Dodano do
  • 150 g kapusty kiszonej Dodano do
  • 100 g pieczarek Dodano do
  • pieprz biały Dodano do
  • Majeranek Dodano do
  • maggi papryka słodka Dodano do
  • Margaryna do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Mięso mielone przekładamy do miski , dokładamy pieczarki starte na tarce o grubych oczkach , drobno pokrojoną kapustę kiszoną kapustę płuczemy jeżeli mamy ja zbyt kwaśna ) . Następnie dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy mięso .

2. Krok

Z wyrobionego mięsa robimy kotlety ( moje miały około 70 g każdy ) , panierujemy w bułce tartej .

3. Krok

Gotowe i o panierowane kotlety smażymy na roztopionej , rozgrzanej margarynie ( polecam Palma z Murzynkiem ) na złoty kolor z każdej strony .

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy