REKLAMA

Źródło: Pexels

Kapusta z grzybami

Staropolski przepis bożonarodzeniowy.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 główka białej kapusty Dodano do
  • 500 g grzybów np borowików Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
  • 1 Łyżka mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 Łyżka świeżego koperku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło i olej.

2. Krok

Dodaj cebulę, czosnek i grzyby i smaż, aż cebula będzie miękka.

3. Krok

Dodaj posiekaną kapustę i smaż, aż zmięknie.

4. Krok

W misce wymieszaj bulion i mąkę.

5. Krok

Dodaj do patelni i gotuj, aż sos zgęstnieje.

6. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

7. Krok

Posyp świeżym koperkiem i podawaj.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy