REKLAMA
Źródło: Youtube
Jak zrobić grillowaną kukurydzę w domu?
Ten prosty przepis uczy, jak przygotować najlepszą domową grillowaną kukurydzę w kolbie. Nie przegap tego!
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 6 Kłosy kukurydzy
- 6 łyżki stołowe masło
- sól
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Rozgrzej grill zewnętrzny do wysokiej temperatury i lekko naoliw ruszt.
2. Krok
Obrać kukurydzę z łusek i usunąć jedwab. Umieścić 1 łyżkę masła, sól i pieprz na każdym kawałku kukurydzy. Zamknąć łuski.
3. Krok
Każdy kłos kukurydzy owinąć szczelnie folią aluminiową.
4. Krok
Gotować na rozgrzanym grillu, obracając od czasu do czasu, do miękkości, około 30 minut.
5. Krok
Zdejmij folię aluminiową, podawaj i smacznego!