REKLAMA

Źródło: egiss from Getty Images Signature

Jajka z chrzanem

Tradycyjna polska przekąska, idealna na Wielkanoc. Jajka faszerowane chrzanem to świetny sposób na wykorzystanie resztek wielkanocnych jajek. Są smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka kurze Dodano do
  • 3 łyżki Tarty chrzan Dodano do
  • 3 łyżki śmietana 18% Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź i obierz.

2. Krok

Przecięcie ugotowane jajka na pół, a następnie wyjmij żółtko.

3. Krok

W miseczce wymieszaj żółtka, tarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, tworząc farsz.

4. Krok

Farsz napełnij półmiski jajek.

5. Krok

Podawaj na zimno jako przekąskę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy