REKLAMA

Źródło: egiss from Getty Images Signature

Jajka z chrzanem

Tradycyjna polska przekąska, idealna na Wielkanoc. Jajka faszerowane chrzanem to świetny sposób na wykorzystanie resztek wielkanocnych jajek. Są smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka kurze Dodano do
  • 3 łyżki Tarty chrzan Dodano do
  • 3 łyżki śmietana 18% Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź i obierz.

2. Krok

Przecięcie ugotowane jajka na pół, a następnie wyjmij żółtko.

3. Krok

W miseczce wymieszaj żółtka, tarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, tworząc farsz.

4. Krok

Farsz napełnij półmiski jajek.

5. Krok

Podawaj na zimno jako przekąskę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy