REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ZYNKSY5wJEuWT4SmlIdM/c9c2ce646903bcaad37447c9cc4010.jpeg)
Źródło: egiss from Getty Images Signature
Jajka z chrzanem
Tradycyjna polska przekąska, idealna na Wielkanoc. Jajka faszerowane chrzanem to świetny sposób na wykorzystanie resztek wielkanocnych jajek. Są smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 8 Sztuka jajka kurze
- 3 łyżki Tarty chrzan
- 3 łyżki śmietana 18%
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź i obierz.
2. Krok
Przecięcie ugotowane jajka na pół, a następnie wyjmij żółtko.
3. Krok
W miseczce wymieszaj żółtka, tarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, tworząc farsz.
4. Krok
Farsz napełnij półmiski jajek.
5. Krok
Podawaj na zimno jako przekąskę.