REKLAMA

Źródło: egiss from Getty Images Signature

Jajka z chrzanem

Tradycyjna polska przekąska, idealna na Wielkanoc. Jajka faszerowane chrzanem to świetny sposób na wykorzystanie resztek wielkanocnych jajek. Są smaczne, sycące i łatwe do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 8 Sztuka jajka kurze Dodano do
  • 3 łyżki Tarty chrzan Dodano do
  • 3 łyżki śmietana 18% Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź i obierz.

2. Krok

Przecięcie ugotowane jajka na pół, a następnie wyjmij żółtko.

3. Krok

W miseczce wymieszaj żółtka, tarty chrzan, śmietanę, sól i pieprz, tworząc farsz.

4. Krok

Farsz napełnij półmiski jajek.

5. Krok

Podawaj na zimno jako przekąskę.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy