REKLAMA

Źródło: from_my_point_of_view from Getty Images

Jajka w sosie musztardowym z koperkiem

To pyszne danie pełne smaku, które jest idealnym rozwiązaniem na szybki obiad lub kolację. Jajka w sosie musztardowym z koperkiem są proste do przygotowania i niezwykle aromatyczne. Idealne do podania z namoczoną do chrupkości bagietką.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Jajka

  • 8 Sztuka jajka Dodano do

Sos musztardowy

  • 2 łyżki Musztarda Dodano do
  • 1 szkło Śmietana 30% Dodano do
  • 2 zęby czosnek Dodano do
  • 1 szkło Bulion Dodano do
  • 2 łyżeczki cukier Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do

Dodatkowo

  • 1 Łyżka masło Dodano do
  • 3 łyżki koperek Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka na twardo, a następnie je obierz.

2. Krok

W garnku rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez chwilę aż zacznie pachnieć.

3. Krok

Dodaj musztardę, śmietanę, bulion, cukier, sól i pieprz. Mieszaj, aż sos zgęstnieje.

4. Krok

Do sosu dodaj pokrojone jajka i posiekany koperek. Delikatnie wymieszaj, aby jajka były całkiem pokryte sosem.

5. Krok

Podawaj jajka z sosem na ciepło, z chrupiącą bagietką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy