REKLAMA
Źródło: from_my_point_of_view from Getty Images
Jajka w sosie musztardowym z koperkiem
To pyszne danie pełne smaku, które jest idealnym rozwiązaniem na szybki obiad lub kolację. Jajka w sosie musztardowym z koperkiem są proste do przygotowania i niezwykle aromatyczne. Idealne do podania z namoczoną do chrupkości bagietką.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Jajka
- 8 Sztuka jajka
Sos musztardowy
- 2 łyżki Musztarda
- 1 szkło Śmietana 30%
- 2 zęby czosnek
- 1 szkło Bulion
- 2 łyżeczki cukier
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Dodatkowo
- 1 Łyżka masło
- 3 łyżki koperek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka na twardo, a następnie je obierz.
2. Krok
W garnku rozgrzej masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż przez chwilę aż zacznie pachnieć.
3. Krok
Dodaj musztardę, śmietanę, bulion, cukier, sól i pieprz. Mieszaj, aż sos zgęstnieje.
4. Krok
Do sosu dodaj pokrojone jajka i posiekany koperek. Delikatnie wymieszaj, aby jajka były całkiem pokryte sosem.
5. Krok
Podawaj jajka z sosem na ciepło, z chrupiącą bagietką.