REKLAMA

Źródło: phbcz from Getty Images

Jajka w sosie koperkowym

Delikatne jajka podane w aromatycznym sosie z koperku. Idealne na szybki lunch czy lekki posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

jajka

  • 8 Sztuka jajka Dodano do

sos koperkowy

  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 Okulary mleko Dodano do
  • 1 Łyżka Mąka Dodano do
  • 3 łyżki posiekany koper Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka. W garnku zagotuj wodę. Dodaj jajka i gotuj przez 9-10 minut. Jajka odcedź i ostudź.

2. Krok

Przygotuj sos. W małym garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Następnie wlej mleko, ciągle mieszając. Dodaj posiekany koper, sól i pieprz. Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut.

3. Krok

Podawanie. Obierz jajka i przekrój na pół. Na talerzu ułóż jajka i polej je sosem koperkowym. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy