REKLAMA
Źródło: phbcz from Getty Images
Jajka w sosie koperkowym
Delikatne jajka podane w aromatycznym sosie z koperku. Idealne na szybki lunch czy lekki posiłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
jajka
- 8 Sztuka jajka
sos koperkowy
- 2 łyżki masło
- 2 Okulary mleko
- 1 Łyżka Mąka
- 3 łyżki posiekany koper
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ugotuj jajka. W garnku zagotuj wodę. Dodaj jajka i gotuj przez 9-10 minut. Jajka odcedź i ostudź.
2. Krok
Przygotuj sos. W małym garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Następnie wlej mleko, ciągle mieszając. Dodaj posiekany koper, sól i pieprz. Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut.
3. Krok
Podawanie. Obierz jajka i przekrój na pół. Na talerzu ułóż jajka i polej je sosem koperkowym. Smacznego!