REKLAMA

Źródło: phbcz from Getty Images

Jajka w sosie koperkowym

Delikatne jajka podane w aromatycznym sosie z koperku. Idealne na szybki lunch czy lekki posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

jajka

  • 8 Sztuka jajka Dodano do

sos koperkowy

  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 Okulary mleko Dodano do
  • 1 Łyżka Mąka Dodano do
  • 3 łyżki posiekany koper Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jajka. W garnku zagotuj wodę. Dodaj jajka i gotuj przez 9-10 minut. Jajka odcedź i ostudź.

2. Krok

Przygotuj sos. W małym garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Następnie wlej mleko, ciągle mieszając. Dodaj posiekany koper, sól i pieprz. Gotuj sos na małym ogniu przez 5 minut.

3. Krok

Podawanie. Obierz jajka i przekrój na pół. Na talerzu ułóż jajka i polej je sosem koperkowym. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy