REKLAMA

Źródło: ildipapp from Canva

Jajka przepiórcze

Przepis na proste i pyszne jajka przepiórcze podane z chrupiącym pieczywem. Idealne na śniadanie lub lekki lunch.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 8 Sztuka Jaja przepiórcze Dodano do
  • 2 Sztuka kromki chleba Dodano do
  • 20 g masło Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zagotuj wodę w małym garnku i dodaj szczyptę soli. Dodaj jajka przepiórcze i gotuj przez 4 minuty. Następnie przełóż jajka do miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.

2. Krok

Podgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej masło. Zrumień chleb z obu stron.

3. Krok

Ostygłe jajka obierz i pokrój na pół. Na każdej kromce chleba ułóż po dwie półówki jajka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Podawaj świeżo upieczone tosty z jajkami na ciepło. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy