REKLAMA
Źródło: ildipapp from Canva
Jajka przepiórcze
Przepis na proste i pyszne jajka przepiórcze podane z chrupiącym pieczywem. Idealne na śniadanie lub lekki lunch.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 8 Sztuka Jaja przepiórcze
- 2 Sztuka kromki chleba
- 20 g masło
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Zagotuj wodę w małym garnku i dodaj szczyptę soli. Dodaj jajka przepiórcze i gotuj przez 4 minuty. Następnie przełóż jajka do miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
2. Krok
Podgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej masło. Zrumień chleb z obu stron.
3. Krok
Ostygłe jajka obierz i pokrój na pół. Na każdej kromce chleba ułóż po dwie półówki jajka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
4. Krok
Podawaj świeżo upieczone tosty z jajkami na ciepło. Smacznego!