REKLAMA

Źródło: ildipapp from Canva

Jajka przepiórcze

Przepis na proste i pyszne jajka przepiórcze podane z chrupiącym pieczywem. Idealne na śniadanie lub lekki lunch.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 8 Sztuka Jaja przepiórcze Dodano do
  • 2 Sztuka kromki chleba Dodano do
  • 20 g masło Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zagotuj wodę w małym garnku i dodaj szczyptę soli. Dodaj jajka przepiórcze i gotuj przez 4 minuty. Następnie przełóż jajka do miski z zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania.

2. Krok

Podgrzej patelnię na średnim ogniu i rozpuść na niej masło. Zrumień chleb z obu stron.

3. Krok

Ostygłe jajka obierz i pokrój na pół. Na każdej kromce chleba ułóż po dwie półówki jajka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Podawaj świeżo upieczone tosty z jajkami na ciepło. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy