Źródło: Shaiith from Getty Images
Jajecznica z awokado
Zdrowa i pożywna jajecznica z awokado to doskonały sposób na zdrowy i sycący posiłek. Idealna na śniadanie lub lekki obiad. Do wykonania tej pysznej potrawy potrzebujesz jedynie kilku składników. Czytaj dalej i dowiedz się, jak zrobić to danie krok po kroku.
Składniki
- 4 jajko
- 1 sztuka Awokado
- 1⁄2 kubki mleko
- 1 szczypta sól i pieprz
- 1 szczypta Czosnek granulowany
Najnowsze ulotki
Procedura
Rozgrzewamy patelnię.
Wbijamy jaja do miski, dodajemy mleko, sól, pieprz i czosnek granulowany, a następnie mieszamy wszystko dokładnie.
Wylewamy jaja na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż jaja zaczną ściegnować.
W międzyczasie kroimy awokado na małe kawałki.
Gdy jajecznica zacznie ściegnować, dodajemy do niej pokrojone awokado.
Mieszamy delikatnie, aby awokado nie rozpadło się całkowicie.
Smażymy jeszcze przez chwilę, aż awokado się lekko podgrzeje.
Gotową jajecznice podajemy na ciepło np. z kromką chrupiącego chleba.