REKLAMA

Idealne ciasto na pierogi

Tradycyjne ciasto na pierogi, które jest elastyczne i łatwe do rozwałkowania. Daje to mieszanka mąki pszennej, gorącej wody i oliwy z oliwek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło gorącej wody Dodano do
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Dodano do
  • 12 łyżeczki soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W dużej misce połącz mąkę i sól.

2. Krok

W środku mąki zrób dołek i dodaj oliwę z oliwek oraz gorącą wodę.

3. Krok

Powoli mieszaj składniki, aż zaczynają się ze sobą łączyć.

4. Krok

Wyjmij ciasto na stolnicę posypaną mąką i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne. Powinno to zająć około 10 minut.

5. Krok

Podziel ciasto na 4 równe części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek.

6. Krok

Teraz jesteś gotowy do nadziewania i zlepienia pierogów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy