REKLAMA
Idealne ciasto na pierogi
Tradycyjne ciasto na pierogi, które jest elastyczne i łatwe do rozwałkowania. Daje to mieszanka mąki pszennej, gorącej wody i oliwy z oliwek.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szkło gorącej wody
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1⁄2 łyżeczki soli
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
W dużej misce połącz mąkę i sól.
2. Krok
W środku mąki zrób dołek i dodaj oliwę z oliwek oraz gorącą wodę.
3. Krok
Powoli mieszaj składniki, aż zaczynają się ze sobą łączyć.
4. Krok
Wyjmij ciasto na stolnicę posypaną mąką i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne. Powinno to zająć około 10 minut.
5. Krok
Podziel ciasto na 4 równe części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek.
6. Krok
Teraz jesteś gotowy do nadziewania i zlepienia pierogów.